Åbningstider Kundeservice
  • mandag kl. 09.00-16.00

  • tirsdag kl. 09.00-16.00

  • onsdag kl. 09.00-16.00

  • torsdag kl. 09.00-16.00

  • fredag kl. 09.00-14.00

Kontakt mig
DFA ForsikringsAgentur ApS
Strandbygade 16
6700 Esbjerg

73 40 41 49
police@dfaforsikring.dk

Hundeansvarsforsikring

Du skal erstatte skader, som din hund laver på andre mennesker eller deres ting. Derfor er det vedtaget ved lov, at du som hundeejer skal købe en hundeansvarsforsikring.

 

Hvis din hund er årsag til, at en person uden for familien får en ting- eller personskade, vil din hundeansvarsforsikring betale erstatning til personen. Hvis personen selv gør noget som er årsag til at din hund laver skaden, kan erstatningen blive nedsat eller helt falde bort f.eks. hvis personen driller hunden.

 

Går du til træning eller udstilling med din hund, kan den lave skader på f.eks. dommere, instruktører eller figuranter, sådan en skade er ikke dækket på en almindelig hundeansvarsforsikring, derfor skal du købe en udvidet ansvarsforsikring.

Mange hundeklubber- eller foreninger kræver bevis for, at der er tegnet udvidet hundeansvarsforsikring, før man kan deltage i deres arrangementer.

Får din hund hvalpe, er hvalpene dækket på deres mors ansvarsforsikring, indtil de bliver 8 uger. Bliver hvalpene inden da overgivet til ny ejer, ophører forsikringsdækningen, og ny ejer skal altså selv tegne forsikring.

Bliver hunden passet af andre, f.eks. mens du er på ferie, dækker forsikringen ikke de skader, hunden laver hos dem, der passer den. Når man siger ja til at passe hunden, siger man også ja til at der kan opstå skader. Man har accepteret en risiko. 

ID mærkning
En hund skal den være ID mærket, inden den fylder 8 uger. Tidligere har man frit kunnet vælge, om hunden skulle ID-mærkes med tatovering eller chip, men fra 3. juli 2011 træder nogle nye EU regler vedrørende ID mærkning i kraft. Reglerne dikterer, at hunde der mærkes efter 3. juli 2011 skal mærkes med chip, hvis de skal passere landets grænser. Af samme grund mærker bl.a. DKK fra 1. juli 2011 udelukkende hunde med chip.

Registrering i Dansk Hunderegister
En hund skal være registreret i Dansk Hunderegister, inden den fylder 8 uger. Dansk Hunderegister fører det offentlige landsdækkende register over hunde i Danmark på vegne af Justitsministeriet. Man betaler et engangsbeløb for registreringen og prisen ligger pt. på 125 kr. inkl. moms.

Hundetegn
Alle hunde over 4 måneder skal bære hundetegn. Hundetegnet skal være påført hundeejerens navn og adresse.
Mange påfører desuden telefonnummer, men det er ikke lovpligtigt. Hvis du ønsker at påføre telefonnummer, så overvej at tilføje landekode (+45), hvis du af og til har hunden med udenfor landets grænser.

Hvor ser jeg mine forsikringer?

 Vi har gjort det nemt for dig, at holde styr på dine forsikringer samt skrive til os eller anmelde skade. Du kan også se, hvor meget du betaler for dine forsikringer.

 Alt er samlet i vores app DFAForsikring som du henter her:

 App Store

Her får du hjælp til app'en

Hvis din hund kommer til skade og du har en indboforsikring, erstatter den skade på din hund ved brand og indbrudstyveri. 

COLOURBOX2146392.jpg