Åbningstider Kundeservice
 • mandag kl. 09.00-16.00

 • tirsdag kl. 09.00-16.00

 • onsdag kl. 09.00-16.00

 • torsdag kl. 09.00-16.00

 • fredag kl. 09.00-14.00

Kontakt mig
DFA ForsikringsAgentur ApS
Strandbygade 16
6700 Esbjerg

73 40 41 49
police@dfaforsikring.dk

Bilforsikring

Langt de fleste private bilejere har forsikret deres bil med en kombineret kaskoforsikring, der også                                                        omfatter ansvarsforsikring. Er der ikke gæld i bilen, og er der tale om en ældre bil, nøjes mange med den                                   lovpligtige ansvarsforsikring.
 

Ifølge færdselsloven skal den ansvarlige for et motorkøretøj erstatte de skader, som køretøjet volder ved færdselsuheld, ved eksplosion eller ved brand, der stammer fra køretøjets brandstofanlæg. Det betyder, at ejeren altid er erstatningspligtig for disse uheld. Disse erstatningskrav vil blive betalt via motorkøretøjets lovpligtige ansvarsforsikring. 

Motoransvarsforsikring
Ansvarsforsikringen for et motorkøretøj er lovpligtig og dækker det erstatningsansvar, som ejer eller bruger kan få. Ansvarsforsikringen dækker for et enkelt uheld personskader eller tab af forsørger op til 105 mio. kr. og tingskader op til 21 mio. kr. Dækningssummerne bliver reguleret hvert år pr. 1. januar. 

Ingen dækning af føreren
Ansvarsforsikringen dækker ikke skade på motorkøretøjets fører. Derimod er passagererne dækket. Forsikringen dækker heller ikke skade på forsikringstagerens eller brugerens ting og heller ikke skade på tilkoblet køretøj - f.eks. trailer. 

Ejere af et motordrevet køretøj (bil, motorcykler eller knallert) kan ud over den lovpligtige ansvarsforsikring også kaskoforsikre deres køretøj. Har man lånt penge til at finansiere købet, er det normalt altid et krav, at der tegnes kaskoforsikring. 

Redningsforsikring SOS ved biltur i udlandet
Ved kørsel i udlandet med et motorkøretøj med en tilladt totalvægt på højst 3,5 tons, rummer kaskoforsikringen også en redningsforsikring. De nærmere forsikringsbetingelser fremgår af det røde servicekort, du kan downloade eller få hos os. 

Retshjælpsforsikring sammen med kaskoforsikringen 
På en bilforsikring med kaskodækning er der tilknyttet en retshjælpsforsikring, der i visse tilfælde betaler sagsomkostninger ved private retssager, der vedrører din bil samt tvister, der vedrører personskade opstået ved kørsel med bilen.

For at du kan bruge retshjælpsforsikringen, skal du i de fleste tilfælde først henvende dig til en advokat, der vil vejlede dig om, hvad du skal gøre.  
Retshjælpsforsikringen har en maksimumdækning og selvrisiko, der er forskellig i forsikringsselskaberne.

Redningsforsikring SOS - det Røde kort

Har du en kaskoforsikring til dit motorkøretøj, hjælper SOS International dig, hvis dit køretøj bryder sammen eller forulykker i udlandet. Husk derfor at medbringe telefonnummer til SOS Internationals Alarmcentral -45 70 10 50 52.

Har du en gældende kaskoforsikring købt i et dansk forsikringsselskab til person-, vare- eller lastvogn med tilladt totalvægt på maks. 3.500 kg  giver det adgang til SOS assistance i udlandet i henhold til det Røde korts dækning. Kaskoforsikrede camping- og påhængsvogne til de nævnte køretøjer kan også få SOS assistance.

Det samme gælder for kaskoforsikrede motorcykler, scootere samt registreringspligtige knallerter 45.

Slut med papir

SOS har lanceret det Røde kort som applikation til både iPhone og Android-mobiltelefoner. Det betyder, at stort set alle, der har en smartphone og en kaskoforsikring på bilen, kan tilkalde vejhjælp i udlandet via de smarte Apps. Rødt kort mobilapplikation er gratis.

 

 SOS-Rodtkort.jpgKLIK PÅ BILLEDET

Det grønne kort 

I Danmark er DFIM udnævnt som nationalt grønkortbureau og er garant for samtlige udenlandske motorkøretøjer, som forvolder skade her i Danmark. Tilsvarende stilles garanti for forsikringsdækning af danske køretøjer i grønkortlandene. 

Det grønne kort - som du kan få os - er et bevis for, at dit motorkøretøj er ansvarsforsikret. Det grønne kort garanterer, at forsikringen dækker de skader, du kan blive erstatningsansvarlig for ved et færdselsuheld i udlandet.

Lande hvor det ikke er nødvendigt at medbringe det grønne kort

Inden for EU's grænser samt Norge - Island - Schweiz - Kroatien, Andorra samt Serbien (Serbien er først kommet med i ordningen fra ultimo 2011; derfor anbefales det at medbringe det grønne kort alligevel).

Lande hvor du skal medbringe det grønne kort

Albanien - Bosnien-Hercegovina - Hviderusland - Iran - Israel - Makedonien - Marokko - Moldavien - Montenegro - Rusland - Tyrkiet - Ukraine.

Kosovo accepterer ikke det grønne kort

Vær opmærksom på, at myndighederne i Kosovo ikke accepterer det grønne kort. Det er vigtigt, at du tegner en ansvarsforsikring ved grænsen - ellers kan du risikere at blive tilbageholdt i forbindelse med et færdselsuheld. Der er intet grønkortbureau i landet.

 

Advarseltrekant1.jpg Autohelp.jpg

Autohjælp

Har du tegnet kaskoforsikring på din bil hos DFA er vejhjælp inkluderet. Samarbejdet er lavet med SOS/Dansk Autohjælp.

Abonnementet omfatter:

 • Starthjælp
 • Fritrækning
 • Brændstofudbringning
 • Døroplukning
 • Hjælp på stedet
 • Bugsering til værksted

  Har du brug for autohjælp skal du ringe til :

SOS/Dansk Autohjælp på tlf. 7010 8090 og oplyse kundenummer 10380957, så er hjælpen på vej.

 

Vælger man at køre på ferie i sin bil er det vigtigt at køretøjet er tjekket. Så man er sikker på, at den kan klare de krav, som kørsel på lange strækninger stiller. Rigtig mange danskere, der skal på "kør-selv -ferie" går hvert år i stå i Europa med motorproblemer.

HUSK at medbringe: Original registreringsattest, Rødt SOS kort, Grønt kort hvor det er nødvendigt og evt. rejseforsikring.

Landene i europa kan have forskellige regler bl.a vedr. obligatorisk tilbehør. Læs mere her

Hvor ser jeg mine forsikringer?

Vi har gjort det nemt for dig, at holde styr på dine forsikringer samt skrive til os eller anmelde skade. Du kan også se, hvor meget du betaler for dine forsikringer.

Alt er samlet i vores app DFAForsikring som du henter her:

Læs mere her

 Tilvalg til bilkaskoforsikringen

I tilknytning til den almindelige bilkaskoforsikring er det muligt at købe Friskadedækning som betyder,                                                      at man undgår præmiestigning ved f.eks. skader på bilens glasdele, skader efter nedstyrtende genstande og                                               skader som følge af tyveri og brand

 Billede_DFA_Forsikrings_app_version_med_hvid_baggrund.jpg     DFAForsikring                                                       på App Store eller Google Play